Mbiemra katolik

Sipas "Forebears", mbiemri më i përdorur është Hoxha i ndjekur nga mbiemrat Gashi dhe Krasniqi. Forebears ka listuar 198 mbiemrat më të përdorur e nëse klikoni mbi një Mar 27, 2014 Gjithsesi ne menduam që ketu ti paraqesim fiset me mbiemrat e tyre shqiptarë , duke i “kthyer” në identitet. , që në disa libra shkollore të Muzeut të kësaj shkolle shënohen dhe me emra (mbiemra) Hysenaj dhe Sedaj. Ne ket liber flitet, nder te tjera, per prejardhjen e huaj te nje pjese te madhe te familjeve Shkodrane. Pas viti Lufta mes Perandorisë Osmane dhe Austrisë i viteve 1716-1718 ka përfunduar me pushtimin dhe aneksimin e pjesëve veriore të trojeve shqiptare. /r/n/r/nAlbanian fans, during the Euro 2016 qualifying round football match between Albania 2 Mars 2016 Një nga faqet më të mëdha të statistikave në të gjithë botën, "Forebears" ka bërë një listim të mbiemrave më të përdorur në Shqipëri. . “Mesuesi i popullit” Hamdi Bushati (1896-1983), qe rrjedh nga nji nder familjet e 14 Shtator 2015 Tifozet Kuq e Zi, gjate ndeshjes se futbollit ndermjet ekipeve kombetare, Shqiperi-Armeni, 2-1, e vlefshme per eleminatoret e "Euro 2016" ne France, e luajtur ne stadiumin "Elbasan Arena", ne qytetin e Elbasanit. të Sedovytëve, të Ballabanëve, etj. 12 Korrik 2013 Ja disa fragmente nga libri "Shkodra dhe Motet" shkruar nga Hamdi Bushati. Rastet më të shpeshtë të emrave të Me një total prej rreth 25000 mbiemrash në të gjithë territorin shqiptar, profesori i Institutit të Gjuhësisë dhe Letërsisë, Çlirim Bidollari, ka radhitur në një fjalor, që pritet të përfundojë së shpejti, të gjithë mbiemrat shqiptarë, nga më i famshmi deri te më pak i përdoruri. Mbiemrat e njerëzve të një vendi mund të trajtohen si në aspektin sinkronik, ashtu edhe në aspektin diakronik. Gjatë Mbretërisë Jugosllave shumica e shqiptarëve të Kosovës kanë qenë të detyruar nga pushteti që mbiemrit të tyre t'u shtojnë edhe mbaresën sllave –iq ose –viq, kështu Cufa është bërë Cufiq, e. Mbiemrat me zanafillë nga atësia kanë një arsye logjike të lindjes së tyre. Në këtë nënlloj patronimesh mund të dallojmë dy areale: areali katolik që shfaqet me trajtat karakteristike të emrave të krishterë; areali mysliman që përfshin emra dhe variante të tyre nga gjuhët orientale. Prej librit "Shkodra dhe motet" te Hamdi Bushatit. Ka njëzet vite që në historiografinë e Shqipërisë zyrtarisht është imponuar një qëndrim negativ karshi Perandorisë Osmane, invazionit të turqve në . Historia, mënyra e formimit apo numri i përdorimit të Mbiemra katolik. të cilet janë : Haxhaj , Dreshaj , Tuzaj , Decaj , Pepaj , Lekaj Po në vitin 1998 sipas besimeve në Tuz numroheshin 1735 besimtarë musliman , 1488 banorë katolik dhe veten 14 banorë ortodoks…30 Maj 2003 Këto ngjarje janë në lidhje të ngushtë me të kaluarën e kumunitetit katolik të disa katundeve të Malësisë së Karadakut dhe më gjërë, dhe, natyrisht këto ngjarje . Nëse urrejtja e shqiptarëve katolik ndaj shqiptarëve musliman është si Pse duhej të lëshonte tokat e veta, arbërori – katolik Jak Vula për xhaminë turke Përmbledhje